Заговоры, Молитвы для здоровья, от недугов — часть 13


Молитва при болезнях ног праведному Симеону Верхотурскому

Святой Симеон совершил пеший путь из России в Сибирь, чувствуя изнеможение и боль в ногах. Молитвы ему помогают при болезнях ног.

Молитва

О святый и праведный Симеоне, чистою душею твоею в небесных обителех в лице святых водворяяйся, на земли же телом твоим нетленно почиваяй! По данной ти благодати Господа молитися о нас, милостивно призри на нас многогрешных, аще и недостойне, обаче с верою и упованием ко святым и цельбоносным мощем твоим притекающих, и испроси нам от Бога прощение согрешений наших, в няже впадаем множицею во вся дни жития нашего и якоже прежде овым убо от очныя зельныя болезни нимало зрети могущим исцеление очес, овым же близ смерти бывшим от лютых недугов врачевание, и иным иная многая преславная благодеяния даровал еси; сице избави и нас от недугов душевных и телесных и от всякия скорби и печали, и вся благая к настоящему житию нашему и к вечному спасению благопотребная нам от Господа испроси, да тако твоим предстательством и молитвами стяжавше вся нам полезная, аще и недостойнии, благодарне восхваляюще тя, прославим Бога, дивнаго во святых Своих, Отца и Сына и Святаго Духа. Ныне и присно и во веки веков. Аминь.


Молитва при болезнях и увечьях рук преподобному Иоанну Дамаскину

Когда оклеветанному Иоанну Дамаскину отсекли руку, он со слезами молился пред иконою Божьей Матери, чтоб рука его, писавшая духовные сочинения во славу Божию, приросла. И отсеченная рука во время краткого сна срослась. Тогда Иоанн Дамаскин, в знак благодарности Божьей Матери, привесил к Ее иконе изображение серебряной руки, отчего икона получила название «Троеручица», а Иоанну Дамаскину была дана благодать оказывать помощь в болях или увечьях рук.

Молитва

О священная главо, преподобне отче, преблажепне авво Иоанне, не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых и благоприятных молитвах к Богу: помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю: не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя: поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши, не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пастырю наш добрый аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится, ведуще убо тя воистину и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу: Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом. Ныне и присно и во веки веков. Аминь.


Молитвы при болезнях головы своему Ангелу‑хранителю как хранителю и помощнику душе и телу нашему

Молитва первая

Ангеле Христов святый, к тебе припадая молюся, хранителю мой святый, преданный мне на соблюдение души и телу моему грешному от святаго крещения, аз же своею леностию и своим злым обычаем прогневах твою препричистую светлость и отгнах тя от себе всеми студными делы: лжами, клеветами, завистию, осуждением, презорством, непокорством, братоненавидением и злопомнением, сребролюбием, прелюбодеянием, яростию, скупостию, объядением без сытости и опивством, многоглаголанием, злыми помыслы и лукавыми, гордым обычаем и блудным взбешением, имый самохотение на всякое плотское вожделение, о злое мое произволение, его же и скоти безсловеснии не творят! Да како возможеши возрети на мя, или приступити ко мне, аки ко псу смердящему? Которыма очима, Ангеле Христов, воззриши на мя, оплетшася зле во гнусных делах? Да како уже возмогу отпущения просити горьким и злым моим и лукавым деяниям, в няже впадаю по вся дни и нощи и на всяк час? Но молюся ти припадая, хранителю мой святый, умилосердися на мя грешнаго и недостойнаго раба твоего (имя), буди ми помощник и заступник на злаго моего сопротивника, святыми твоими молитвами, и Царствия Божия причастника мя сотвори со всеми святыми, всегда, и≈ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

 

Молитва вторая

Святый Ангеле, предстаяй окаянной моей души и страстной моей жизни, не остави мене грешнаго, ниже отступи от мене за невоздержание мое. Не даждь места лукавому демону обладати мною, насильством смертнаго сего телесе: укрепи бедствующую и худую мою руку и настави мя на путь спасения. Ей, святый Ангеле Божий, хранителю и покровителю окаянныя моея души и тела, вся мне прости, еликими тя оскорбих во вся дни живота моего, и аще что согреших в прешедшую нощь сию, покрый мя в настоящий день, и сохрани мя от всякого искушения противнаго, да ни в коем гресе прогневаю Бога, и молися за мя ко Господу, да утвердит мя в страсе Своем, и достойна покажет мя раба Своея благости. Аминь.

 

Молитва третья

Ангеле Божий, хранителю мой святый, на соблюдение мне от Бога с небес данный! Прилежно молю тя: ты мя днесь просвети, и от всякаго зла сохрани, ко благому деянию настави, и на путь спасения направи. Аминь.


Молитва при бессоннице преподобному Маруфу, епископу Месопотамскому

О священная главо, преподобне отче, преблаженне авво Маруфе, не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых и благоприятных молитвах к Богу: помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю: не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя: поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши, не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пастырю наш добрый аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у Престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится, ведуще убо тя воистину и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу: Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом. Ныне и присно и во веки веков. Аминь.


Как заговорить больные глаза

Наклонитесь к кадушке с дегтем и шепчите:

Гляжу, смотрю: здесь черным‑черно,

Полным‑полно – то не говно, то деготь.

Ой ты, деготь, возьми мою слепоту,

Дай мне (имя) прежнюю зоркость мою.

Сойди, куриная слепота, с меня,

С моих больных глаз.

Куриная слепота не про нас.

Иди, слепота, в куриную клеть,

Там тебе отныне сидеть,

А мне (имя) зорко глядеть.

Во имя Отца и Сына и Святого Духа.

Ныне и присно и во веки веков.

Аминь.


Заговор от ячменя на глазу

Заговор, который я предлагаю, хорош тем, что после его прочтения у вас никогда не будет ячменей. Найдите на соседском заборе третью доску от угла. На доске приглядите сучок (он бывает на всех досках), дотроньтесь мизинцем левой руки до своего глаза, а затем до сучка и скажите:

Как этот сучок засох,

Так и ты, ячменек, чтобы засох.

До тех пор пока этот сучок веткой не порастет,

А на этой ветке листок не расцветет,

До тех пор, до той поры

На моем глазу ни одному ячменю не быть,

Не ныть и не жить.

Во имя Отца и Сына и Святого Духа.

Ныне и присно и во веки веков.

Аминь.


Заговор от косоглазия

Зажечь свечку, встать за спиной у больного, обводить той свечой вокруг головы больного. Больной должен смотреть перед собой и не провожать глазами свечку.

Как дом – храм Божий, вечный, крепкий и нерушимый, еретиками не сокрушим, так пусть голова светлая раба Божьего (имя) будет крепка и невредима. Очи его пусть не сводит, не заводит, и не косят, на свет Божий пусть прямо глядят, как глядят святые лики на святых иконах на нас, грешных людей. Ангелы Господни, заговорю я раба Божьего (имя) от косой болезни, от его врагов, от злых еретиков. Губы, зубы, глаза в косицу, язык колом. Во веки веков. Аминь. Еретик, сам себя еретничай, режь свое тело, пей свою кровь, коси свои глаза. Аминь.


Заговор от зубной боли

Читать, глядя на молодой месяц.

Месяц млад, у тебя есть брат Филат. У него зубы не ноют и десны не болят. Так, чтобы и у раба Божьего (имя) десны не ныли и зубы не болели. Во имя Отца и Сына и Святого Духа. Аминь.

* * *

Месяц в небе, солнце в дубе, замри, червяк, в зубе. Аминь


 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *